Koszyk 0

Przepraszamy, wygląda na to, że nie mamy wystarczającej ilości tego produktu.

Połącz z
Wartość produktów Za darmo
Ceny zawierają podatek VAT

Organiczny olej z melona Kalahari – owocowa pielęgnacja delikatnej skóry

Nazwa INCI: Olej z nasion Citrullus Lanatus (arbuz)  

Typowe obszary uprawy: Botswana, Namibia i Republika Południowej Afryki 

Zalety: Zachowuje wilgotność Twojej skóry i działa przeciw wolnym rodnikom


Kęs soczystego arbuza to czysta wakacyjna radość dla naszych kubków smakowych I do tego bardzo zdrowy. Czy wiedziałaś jednak, że małe pestki arbuza też mają w sobie coś wyjątkowego? Z nich pozyskuje się cenny olejek kosmetyczny: wartościowy organiczny olej z melona Kalahari. Jasnożółty, lekki olej z pestek melona wyróżnia się wyjątkową mieszanką niezbędnych kwasów tłuszczowych oraz właściwościami nawilżającymi.

goldenes Bio-Kalahari Melonenöl fließend mit Luftblasen
Nahaufnahme eines goldenen Tropfens Flüssigkeit auf hellem Hintergrund, Symbol für pflegende Wirkstoffe wie Peptide.

Odżywczy olejek kosmetyczny


Nasze organiczne olej z melonów Kalahari pochodzi z nasion owocu o tej samej nazwie i jest tłoczony na zimno. To wegańskie olej do pielęgnacji jest bogate w kwasy tłuszczowe omega-6 oraz witaminę E. Naturalny ukojenie dla skóry może delikatnie łagodzić podrażnioną i suchą skórę. Te zalety chętnie wykorzystujemy w naszej certyfikowanej naturalnej kosmetyce.

Melon Kalahari – dziki arbuz o właściwościach kosmetycznych

Egzotyczna odmiana melona

Melon Kalahari jest botanicznym przodkiem znanego nam arbuza i na pierwszy rzut oka wygląda bardzo podobnie. Po przekrojeniu melon Kalahari odsłania jednak orzeźwiająco zielony miąższ. Również jego gorzki smak wyraźnie różni się od owocowej słodyczy naszego letniego ulubieńca. Ta odmiana melona ma jednak w sobie coś wyjątkowego! 

Miąższ może składać się w 90% z wody, co czyni go ważnym źródłem płynów dla ludzi i zwierząt zamieszkujących pustynię Kalahari – zwłaszcza w okresach suszy. Nic więc dziwnego, że melon Kalahari był uprawiany już w 2500 p.n.e. w dolinie Nilu. Jest doskonale przystosowany do suchości pustyni i należy do rodziny dyniowatych.



Kalaharimelone in der Wüste
Frau auf Steg und Produktdarstellung Glow Body Oil

Olej z pestek melona – zalety dla urody

Przede wszystkim wysoka zawartość niezbędnych kwasów tłuszczowych sprawia, że olej jest tak popularny w świecie kosmetyków, ponieważ może wzmacniać barierę ochronną skóry. Dzięki temu nie ucieka tak dużo wilgoci, a skóra nie wysycha tak szybko. Lekki, organiczny olej z melona Kalahari dobrze się rozprowadza, szybko wchłania i nie pozostawia tłustych śladów. 

Czy wiesz, że? Lekki olej z melona nie jest komedogenny, więc nie zatyka porów. Olej z melona Kalahari jest również doskonały dla skóry wrażliwej. Ponadto zawiera dużą ilość witaminy E, która może chronić twoje komórki skóry przed wolnymi rodnikami.



Bio-olej z melona Kalahari w naszych produktach

lavera Glow Body Oil
 
lavera Glow Body Oil
lavera Glow Body Oil podczas aplikacji
lavera Glow Body Oil